Vepřenky z Koruny na Václavském náměstí

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Tento legendární bufet byl založen v roce 1931 a ukončil svou činnost po roce 1992. Prezident Zápotocký se prý jednou v koruně rozčílil, protože do koktejlů přidávali Rum a to prý nebylo výchovné pro socialistickou mládež 😂 Koruna v Praze lákala na skvělé chlebíčky, bramboráky, sekanou, koktejly, limonády, různé hotovky, polévky, párky, saláty a tak dál. Vznikl tam i recept na ruské vejce. Navštívili jste někdy Automat koruna? Pamatujete si na jídla která se tam prodávala? Víte o někom, kdo tam pracoval a zná podrobné recepty připravovaných pokrmů? Pokud máte detailní informace o receptech nebo lidech, pište prosím pro jistotu do mailu: brepta@receptybezbrepty.cz Dnes si připravíme úžasné vepřenky z Automatu Koruna (s tatarskou omáčkou podle ČSN a hořčicí) Podívejte se na jednoduchou přípravu této dobroty z vepřového mletého masa! Brepta.

Postup

Vepřové maso smíchejte v míse se solí, pepřem a sádlem. Přidejte trošku vody a pořádně promíchejte. Vytvořte malé karbanátky a smažte v je v oleji nebo sádle. Tatarskou omáčku připravíte smícháním všech ingrediencí dohromady. tatarku nechejte minimálně dvě hodiny uležet.

Seznam použitých ingrediencí

  • Vepřové mleté maso
  • Sůl , pepř a Sádlo
  • Okurky 11 gramů
  • Cibule 11 g
  • Sardelky 11 g
  • Hříbky nakládané 11 g
  • Kapary 11 g
  • Cukr 1,5 g
  • Cironová kůra 35 g
  • ocet 15 g
  • bílé víno 25 g
  • mléko 75 g
  • Majonéza 290 g
  • Petrželka 4 g

Podobné recepty

Breptova kuchařka

Holandská sekaná

Úžasná sekaná se sýrem rozhodně nesmí chybět ve vašem jídelníčku! Je nadýchaná, lehce stravitelná díky absenci česneku a spolehlivě nakrmíte celou rodinu, která vás určitě

Zobrazit více »
Breptova kuchařka

Povidlová buchta

Povidlová buchta s drobenkou s mandlovou krustou! Neskutečná dobrota na svačinu nebo k odpolední kávě. Na přípravu není složitá. Buchtu máte hotovou za necelou hodinu

Zobrazit více »
Breptova kuchařka

Polévka z kyselých okurek

Ochutnali jste někdy skvělou polskou okurkovou polévku? Polévka s kyselými nebo kvašenými okurkami by rozhodně neměla chybět na vašem jídelníčku! V Polsku je tato polévka

Zobrazit více »