Tento legendární bufet byl založen v roce 1931 a ukončil svou činnost po roce 1992. Prezident Zápotocký se prý jednou v koruně rozčílil, protože do koktejlů přidávali Rum a to prý nebylo výchovné pro socialistickou mládež 😂 Koruna v Praze lákala na skvělé chlebíčky, bramboráky, sekanou, koktejly, limonády, různé hotovky, polévky, párky, saláty a tak dál. Vznikl tam i recept na ruské vejce. Navštívili jste někdy Automat koruna? Pamatujete si na jídla která se tam prodávala? Víte o někom, kdo tam pracoval a zná podrobné recepty připravovaných pokrmů? Pokud máte detailní informace o receptech nebo lidech, pište prosím pro jistotu do mailu: brepta@receptybezbrepty.cz Dnes si připravíme úžasné vepřenky z Automatu Koruna (s tatarskou omáčkou podle ČSN a hořčicí) Podívejte se na jednoduchou přípravu této dobroty z vepřového mletého masa! Brepta.
Postup
Vepřové maso smíchejte v míse se solí, pepřem a sádlem. Přidejte trošku vody a pořádně promíchejte. Vytvořte malé karbanátky a smažte v je v oleji nebo sádle. Tatarskou omáčku připravíte smícháním všech ingrediencí dohromady. tatarku nechejte minimálně dvě hodiny uležet.
Seznam použitých ingrediencí
- Vepřové mleté maso
- Sůl , pepř a Sádlo
- Okurky 11 gramů
- Cibule 11 g
- Sardelky 11 g
- Hříbky nakládané 11 g
- Kapary 11 g
- Cukr 1,5 g
- Cironová kůra 35 g
- ocet 15 g
- bílé víno 25 g
- mléko 75 g
- Majonéza 290 g
- Petrželka 4 g